Kinesisk risgröt – congee

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kinesisk risgröt – congee

Om du föredrar en ”salt” start på dagen, kan en kinesiskinspirerad risgröt al la ”Congee” vara något för dig. Utgångspunkten är ganska enkel, så här är det toppingen som gör det mesta. Socker, kanel och smör byts i denna risgröt ut mot salladslök, chiliolja, sojasås, koriander, sprödstekt vitlök och shiitakesvamp.

Kinesisk risgröt - congee
Kinesisk risgröt - congee

Ingredienser

  • 2,5 dljasminris
  • 2 mskolja, neutral
  • 1 mskingefära, färsk, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller hackad
  • 1,5 lGrönsaksbuljong, skaldjursbuljong eller vatten
  • 0,5 tskSalt

Till servering

  • Salladslök, finskuren
  • sesamolja
  • Lök, knaperstekt
  • shiitake, stekt, eller annan svamp
  • Koriander, färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kinesisk risgröt – congee