Kyckling med krämig mangosås
Kolla in den här superenkla rätten med kycklingfilé som har gottat sig i en söt, fräsch och krämig sås gjord på mango chutney. Grädda allt i ugnen, strö över granatäpplekärnor, jordnötter, koriander och njut!
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer, stora
- 300 gMango chutney
- 1 dlgrädde
- 1 dlapelsinjuice, eller vatten
- 2 msksmör, i små tärningar
- 1 mskcurrypulver, eller röd eller gul currypasta
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
Till servering
- granatäppelkärnor
- jordnötter
- färsk koriander
- röd chili, finhackad
- Lime
- ris, kokt
- naan bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.