Kyckling med krämig mangosås

Av Lise Finckenhagen

(317)

Vad tycker du?

Kyckling med krämig mangosås

Kolla in den här superenkla rätten med kycklingfilé som har gottat sig i en söt, fräsch och krämig sås gjord på mango chutney. Grädda allt i ugnen, strö över granatäpplekärnor, jordnötter, koriander och njut!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, stora
  • 300 gMango chutney
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlapelsinjuice, eller vatten
  • 2 msksmör, i små tärningar
  • 1 mskcurrypulver, eller röd eller gul currypasta
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning

Till servering

  • granatäppelkärnor
  • jordnötter
  • färsk koriander
  • röd chili, finhackad
  • Lime
  • ris, kokt
  • naan bröd
Kyckling med krämig mangosås
Kyckling med krämig mangosås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling med krämig mangosås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.