Kyckling med krämig mangosås

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Kyckling med krämig mangosås

Kolla in den här superenkla rätten med kycklingfilé som har gottat sig i en söt, fräsch och krämig sås gjord på mango chutney. Grädda allt i ugnen, strö över granatäpplekärnor, jordnötter, koriander och njut!

Kyckling med krämig mangosås

Ingredienser

4 kycklingfiléer, stora
300 gMango chutney
1 dlgrädde
1 dlapelsinjuice, eller vatten
2 msksmör, i små tärningar
1 mskcurrypulver, eller röd eller gul currypasta
salt och malen peppar
Olja, till stekning

Till servering

granatäppelkärnor
jordnötter
färsk koriander
röd chili, finhackad
Lime
ris, kokt
naan bröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Krydda kycklingen med salt och mald peppar. Bryn kycklingfiléerna väl på varje sida i en het stekpanna. Lägg kycklingen i en lämplig ugnsfast form.
3
Blanda samman alla övriga ingredienser, mixa det gärna med en stavmixer. Smaksätt såsen med salt och peppar (vid behov), och häll den över kycklingen i formen.
4
Grädda allt i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Strö över granatäpplekärnor, hackade jordnötter, koriander och finhackad chili.
5
Ris och naanbröd passar bra som tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Kycklingsallad med mango

  2. (1)

    Koreanska fläskburgare

  3. (0)

    Grön kycklingcurry med kokosmjölk

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Asiatisk mat

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta