Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt
Marängsviss – efterätten som får de allra flesta av oss, liten som stor, att tindra med ögonen som ett barn på julafton. Så varför krångla till det. Fram med glass, maränger, banan, vispad grädde och chokladsås, nu är det efterrättsfest.
Ingredienser
- 3 dlvispgrädde
- 150 gmaränger
- 1 lvaniljglass
- 2 Bananer
Chokladsås
- 1 dlströsocker
- 1 dlKakao
- 0,5 krmSalt
- 1 dlmjölk, eller vatten
- 1 msksmör
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.