Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Av Godare

Vad tycker du?

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

(13)

Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Ingredienser

Ingredienser

4 dl
rödbetor, rårivna
2 dl
Rotselleri, råriven
1 dl
Morot, råriven
2
Ägg
0.5 dl
Majstärkelse
havsalt
svartpeppar

Äpple- och chèvrekräm

2 dl
Crème fraiche
2 dl
chèvre, riven
1
äpple, rivet (helst svenskt)
1 msk
Socker
havsalt
Svartpeppar

Rostad rosmarinpotatis

600 g
Potatis
2 msk
Rapsolja
1 tsk
Rosmarin
havsalt
svartpeppar

Gör så här

1
Förstek rårivna rödbetor, rotselleri och morot och kyl ner. Blanda sedan med övriga ingredienser till biffarna i en stor bunke och forma sedan till lagom stora biffar som läggs upp på ett fat i väntan på stekning.
2
Vispa crème fraichen till hårt skum. Blanda med chèvreost och vänd sedan ned det rivna äpplet med sked. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
3
Tvätta och klyfta potatisen och lägg upp i ugnsfast form. Ringla över rapsolja, rosmarin, salt och svartpeppar. Blanda runt och rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter.
4
Stek biffarna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och frasiga. Garnera med strimlad grönkål. Servera med alla tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”

  2. Fettuccine med tomatsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Vegetariskt
    4. Biffar
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa