Rödbetsbiffar med chèvrekräm
Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
rödbetor, rårivna
2 dl
Rotselleri, råriven
1 dl
Morot, råriven
2
Ägg
0.5 dl
Majstärkelse
havsalt
svartpeppar
Äpple- och chèvrekräm
2 dl
Crème fraiche
2 dl
chèvre, riven
1
äpple, rivet (helst svenskt)
1 msk
Socker
havsalt
Svartpeppar
Rostad rosmarinpotatis
600 g
Potatis
2 msk
Rapsolja
1 tsk
Rosmarin
havsalt
svartpeppar
Gör så här
1
Förstek rårivna rödbetor, rotselleri och morot och kyl ner. Blanda sedan med övriga ingredienser till biffarna i en stor bunke och forma sedan till lagom stora biffar som läggs upp på ett fat i väntan på stekning.
2
Vispa crème fraichen till hårt skum. Blanda med chèvreost och vänd sedan ned det rivna äpplet med sked. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
3
Tvätta och klyfta potatisen och lägg upp i ugnsfast form. Ringla över rapsolja, rosmarin, salt och svartpeppar. Blanda runt och rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter.
4
Stek biffarna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och frasiga. Garnera med strimlad grönkål. Servera med alla tillbehör.