Snabba crêpes – med dill och lax

Av Madeleine Brohlin

(1)

Vad tycker du?

Snabba crêpes – med dill och lax

Snabba crêpes – istället för pannkakor kan du svänga ihop matiga dillcrêpes till middagen. I det här receptet fyller du dina crepes med krämig färskost med smak av senap samt rökt lax. Snabbt och smidigt!

Ingredienser

Ingredienser

2,5 dlmjölk
3 ägg
1 tskSalt
125 gVetemjöl
1 knippedill

Till fyllningen

250 gfärskost
2 mskCrème fraiche
1 tskgrovkornig senap
0,5 citron, saften
nymald svartpeppar
8 tunna skivorkallrökt lax

Stekning

2 mskMargarin

Gör så här

1
Vispa ihop mjölk med ägg, salt och mjöl. Låt smeten svälla i kylskåpet en stund. Cirka 15 minuter.
2
Rör under tiden ihop färskosten med crème fraîche och senap, smaka av med citron saft och peppar. Sköj dillen och skaka den torr, finhacka den och rör ner den i crêpessmeten.
3
Hetta upp margarinet i en pannkakslagg och grädda 8 crepes. Bred på färskostblandningen och vik ihop crepes.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (68)

    Klassiska pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept