Snabba crêpes – med dill och lax
Snabba crêpes – istället för pannkakor kan du svänga ihop matiga dillcrêpes till middagen. I det här receptet fyller du dina crepes med krämig färskost med smak av senap samt rökt lax. Snabbt och smidigt!
Ingredienser
Ingredienser
2.5 dl
mjölk
3
ägg
1 tsk
Salt
125 g
Vetemjöl
1 knippe
dill
Till fyllningen
250 g
färskost
2 msk
Crème fraiche
1 tsk
grovkornig senap
0.5
citron, saften
nymald svartpeppar
8 tunna skivor
kallrökt lax
Stekning
2 msk
Margarin
Gör så här
1
Vispa ihop mjölk med ägg, salt och mjöl. Låt smeten svälla i kylskåpet en stund. Cirka 15 minuter.
2
Rör under tiden ihop färskosten med crème fraîche och senap, smaka av med citron saft och peppar. Sköj dillen och skaka den torr, finhacka den och rör ner den i crêpessmeten.
3
Hetta upp margarinet i en pannkakslagg och grädda 8 crepes. Bred på färskostblandningen och vik ihop crepes.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen