Snabba crêpes – med dill och lax

Av Madeleine Brohlin

Vad tycker du?

Snabba crêpes – med dill och lax

(1)

Snabba crêpes – istället för pannkakor kan du svänga ihop matiga dillcrêpes till middagen. I det här receptet fyller du dina crepes med krämig färskost med smak av senap samt rökt lax. Snabbt och smidigt!

Ingredienser

Ingredienser

2.5 dl
mjölk
3
ägg
1 tsk
Salt
125 g
Vetemjöl
1 knippe
dill

Till fyllningen

250 g
färskost
2 msk
Crème fraiche
1 tsk
grovkornig senap
0.5
citron, saften
nymald svartpeppar
8 tunna skivor
kallrökt lax

Stekning

2 msk
Margarin

Gör så här

1
Vispa ihop mjölk med ägg, salt och mjöl. Låt smeten svälla i kylskåpet en stund. Cirka 15 minuter.
2
Rör under tiden ihop färskosten med crème fraîche och senap, smaka av med citron saft och peppar. Sköj dillen och skaka den torr, finhacka den och rör ner den i crêpessmeten.
3
Hetta upp margarinet i en pannkakslagg och grädda 8 crepes. Bred på färskostblandningen och vik ihop crepes.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Klassiska pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider