Snabba crêpes – med dill och lax
Snabba crêpes – istället för pannkakor kan du svänga ihop matiga dillcrêpes till middagen. I det här receptet fyller du dina crepes med krämig färskost med smak av senap samt rökt lax. Snabbt och smidigt!
Ingredienser
Ingredienser
2,5 dlmjölk
3 ägg
1 tskSalt
125 gVetemjöl
1 knippedill
Till fyllningen
250 gfärskost
2 mskCrème fraiche
1 tskgrovkornig senap
0,5 citron, saften
nymald svartpeppar
8 tunna skivorkallrökt lax
Stekning
2 mskMargarin
Gör så här
1
Vispa ihop mjölk med ägg, salt och mjöl. Låt smeten svälla i kylskåpet en stund. Cirka 15 minuter.
2
Rör under tiden ihop färskosten med crème fraîche och senap, smaka av med citron saft och peppar. Sköj dillen och skaka den torr, finhacka den och rör ner den i crêpessmeten.
3
Hetta upp margarinet i en pannkakslagg och grädda 8 crepes. Bred på färskostblandningen och vik ihop crepes.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen