Pasta med gräddig laxsås

Av Godare

(344)

Vad tycker du?

Pasta med gräddig laxsås

Krämig pasta med lax uppskattas av de flesta runt middagsbordet. Ett enkelt och snabbt middagstips med lax, hummerfond, dill och citron. Klart det blir gott.
Recept ur ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette, Bonnier Fakta.

Krämig laxpasta – alltid rätt.

Ingredienser

Ingredienser

400 gpasta, till exempel fusilli eller tortiglioni
1 Gul lök
500 glaxfilé, gärna fryst och halvtinad
Smör, att steka i
3 dlCrème fraiche
1,5 dlvispgrädde
1 krukadill, finhackad
36 gHummerfond, koncentrerad
2 mskcitronjuice, färskpressad
Salt
Citronpeppar

Tips på tillbehör för servering

kokta och strimlade sockerärter och sparrisbitar
citronklyftor

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör laxsåsen under tiden: Finhacka löken. Skär laxfilén i små tärningar, cirka 1,5 x 1,5 cm. Värm upp en stor stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs i ytterligare några minuter.
2
Tillsätt crème fraiche, grädde, dill (spara lite att garnera med), fond, citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och citronpeppar
3
Vänd försiktigt ner pastan i såsen och servera tillsammans med sockerärter, sparris och eventuellt citronklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (31)

    Ravioli med salviasmör och parmesan

  2. (18)

    Lax i ugn med rotfrukter

  3. (68)

    Klassiska pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Lax

Pasta

Visa alla

Vintips till fem goda pastarätter

(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar