Frozen cheesecake med hallon

Av Godare

Vad tycker du?

Frozen cheesecake med hallon

(8)

Fryst cheesecake är en härlig dessert med samma konsistens som glass, fast luftigare. Perfekt för stora kalas eftersom du kan göra den i förväg och frysa in. Ta fram kakan en stund innan servering och garnera med hallon eller andra bär.

Frozen cheesecake med frostiga bär på toppen.

Ingredienser

Botten

60 g
Smör
200 g
digestivekex
50 g
Pistagenötter

Fyllning

2 blad
Gelatinblad
200 g
Hallon, färska eller frysta
100 g
Vit choklad
vispgrädde
4
ägg
1 dl
strösocker
1 msk
Vaniljsocker
200 g
philadelphiaost

Till servering

3 dl
bär, blandade färska (t ex hallon, blåbär, körsbär, jordgubbar, björnbär)

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Häll smör, kex och nötter i en matberedare och mixa till smulor. Tryck ut smulorna i en springform, cirka 22 cm diameter, och tryck upp smulorna 2 cm runt kanten.
2
Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Lägg hallonen i en kastrull på medelvärme och koka upp och låt sjuda i cirka 5 minuter.
3
Mixa hallonen släta med stavmixer. Tillsätt gelatinbladen och rör tills de smält helt och allt är ordentligt blandat. Låt hallonmixen svalna något.
4
Smält den vita chokladen tillsammans med 1 dl grädde i en kastrull på svag värme eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
5
Separera äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
6
Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker till ett vitt skum. Blanda ner philadelphiaosten och rör till en klumpfri smet. Tillsätt hallonkompotten och blanda väl.
7
Vispa 3 deciliter grädde i en bunke tills det börjar bildas toppar och blanda sedan ner choklad- och gräddblandningen. Rör ner äggsmeten och blanda väl.
8
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i gräddblandningen.
9
Häll smeten i springformen och frys i minst 4 timmar, gärna över natten.
10
Ta ut cheesecaken ur frysen 1–2 timmar innan servering och toppa med färska, blandade bär. Ställ in i frysen igen.
11
Ta ut cheesecaken och lossa den från formens kant antingen genom att värma den från utsidan med en gasolbrännare eller varmt vatten eller genom att spola en kniv med varmvatten och skära längs med formens insida.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Cheesecake med digestivekex och färskost

  2. Lär av tårtproffset – gör succéfika

  3. Radiokaka á la Camilla Hamid

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Amerikansk mat
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!