Av Markiz Tainton

Marockansk lammgryta med grönsaker

Av Markiz Tainton

Vad tycker du?

Marockansk lammgryta med grönsaker

(1)

Markiz Taintons marockanska lammgryta är fylld av gott kött och grönsaker som får ta smak av vitlök, saffran, koriander och ingefära.

En perfekt bjudrätt när du verkligen vill imponera!

Markiz Taintons lammgryta

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Lammbog, grytbitar
0.5 msk
Olivolja
1
Gul lök
3
Morötter
200 g
zucchini
100 g
Aubergine
2
vitlöksklyftor
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
ingefära
1 paket
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 msk
Spiskummin
2 msk
persilja, finhackad
2 msk
Koriander, hackad
400 g
kikärter, kokta utan salt
1
köttbuljongtärning
0.5 l
Vatten

Gör så här

1
Skala och hacka löken och vitlök.
2
Skär köttet ca 2x2 cm stora bitar. Bryn köttet i olivolja.
3
Tillsätt lök, vitlök, ingefära, saffran, paprikapulver, spiskummin samt hackad koriander och persiljan. Rör om och låt steka i 5 minuter.
4
Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Lägg i buljongen och låt köttet koka på medelvärme i 50 minuter med lock. Tillsätt mer vatten om det behövs.
5
Skala morötterna. Skär morötter, zucchini och aubergine grovt.
6
Efter 50 minuter tillsätt morötter, zucchini, aubergine och avsköljda kikärtor. Låt småkoka cirka 15 minuter.
7
Lyft av locket och koka i ytterligare 5–10 minuter. Toppa med persilja.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Lamm
    4. Middagstips
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås