Ananas libre

Av Godare

Vad tycker du?

Ananas libre

(23)

Festlig och god efterrätt till middagsmenyn. Du steker ananasbitar i smör och socker och blandar med rom och cola. Serveras bäst med glass eller vispgrädde.

Ananas libre – härlig efterrätt.

Ingredienser

Ingredienser

1
ananas
2 msk
Smör
1 msk
farinsocker, eller vanligt socker
4 cl
mörk rom
0.5 dl
cola
1
citron
Vaniljglass, eller vispgrädde

Gör så här

1
Dela de renskurna ananas­bitarna i tre delar så får du två till varje desserttallrik och – sicken tur! – en till kocken.
2
Stek ananasbitarna i smöret och sockret så att de blir lite brynta.
3
Häll i rommen och colan och puttra ett par minuter tills skyn blir lite simmig.
4
Smaka av med lite pressad citron.
5
Servera den varma ananasen med glass eller vispgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Exotisk passionsglass

  2. Hallon- och apelsinsviss

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone