Ananas libre

Av Godare

(25)

Vad tycker du?

Ananas libre

Festlig och god efterrätt till middagsmenyn. Du steker ananasbitar i smör och socker och blandar med rom och cola. Serveras bäst med glass eller vispgrädde.

Ananas libre – härlig efterrätt.
Ananas libre – härlig efterrätt.

Ingredienser

1 ananas
2 mskSmör
1 mskfarinsocker, eller vanligt socker
4 clmörk rom
0,5 dlcola
1 citron
Vaniljglass, eller vispgrädde

Gör så här

1
Dela de renskurna ananas­bitarna i tre delar så får du två till varje desserttallrik och – sicken tur! – en till kocken.
2
Stek ananasbitarna i smöret och sockret så att de blir lite brynta.
3
Häll i rommen och colan och puttra ett par minuter tills skyn blir lite simmig.
4
Smaka av med lite pressad citron.
5
Servera den varma ananasen med glass eller vispgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ananas libre