Grön soppa med gräddmoln

Av Godare

Vad tycker du?

Grön soppa med gräddmoln

(1)

Grön soppa med gräddmoln – ska det vara grädde i soppan kan den lika gärna serveras vispad på toppen, både snyggt och gott. Recept ur kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl.

Grön soppa med gräddmoln.

Ingredienser

Ingredienser

2 msk
Olivolja
2
purjolökar, sköljda och grovhackade
2
vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
8 kvistar
timjan, endast bladen, grovhackade
15 g
Ingefära färsk , skalad och finriven
600 g
Potatis, skalad
1 l
Grönsaksbuljong, god
200 g
Spenat, färsk, endast bladen
Flingsalt
Peppar

Magiska haricot verts

200 g
Haricots Verts 400 g, ansade och delade på mitten
2 dl
Magisk grön sås

Till servering

vispad grädde, eller naturell kokosyoghurt
Hampafrön
Avokado
Avokado, skivad
Kallpressad olivolja

Magisk grön sås

2 dl
färska örter, blandade, gärna bladpersilja, koriander och mynta.
0.5
Avokado
10
jalapeño, skivor, inlagd
1 msk
kapris, sköljd och avrunnen
1
vitlöksklyfta, skalad
1 dl
Olivolja
2 msk
pressad lime
1 tsk
Äppelcidervinäger
Flingsalt

Gör så här

1
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme och fräs purjolök, vitlök, timjan och ingefära i 5 minuter, eller tills purjolöken börjar mjukna.
2
Skär potatisarna i munsbitar, lägg dem i pannan och fräs i ytterligare 10 minuter, eller tills purjolöken mjuknat helt.
3
Tillsätt buljongen, krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt. Rör ner spenaten i soppan och mixa allt slätt.
4
Haricots verts: Koka upp en liten kastrull med vatten, lägg i bönorna och förväll i 2 minuter, eller tills de är al dente. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av, vänd dem sedan i en skål med Magisk grön sås.
5
Häll upp soppan i skålar eller muggar, toppa med vispad grädde och hampafrön och stänk över lite olivolja före servering.
6
Magisk grön sås: Det här kraftpaketet med heta, syrliga och söta smaker förvandlar varje ordinär sallad till en smakbomb! Vi använder såsen som vuxentillägg i många av bokens recept.
7
Grovhacka örterna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till önskad konsistens. Smaka av och justera smakerna efter eget tycke. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till 5 dagar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

  2. Slingrande börek med pumpafyllning

  3. Salted caramel freak-shake

  4. Dinoburgare som man blir stark av

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo