Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli

Av Godare

Vad tycker du?

Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli

(1)

Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli – salsa kan göras tidigare på dagen så är det bara att steka skaldjur precis innan servering.

Recept och styling: Liselott Forslin.

Per Björn

Ingredienser

Ingredienser

1
mango, i tärningar
1
Avokado, i tärningar
1
blodgrapefrukt, i hinnfria klyftor
2
Salladslök, strimlade
0.5 kruka
koriander, hackad
1
chili, urkärnad och finstrimlad
1
Lime, pressad saft
8
scampi
4
pilgrimsmusslor
Rapsolja, kallpressad (alternativt olivolja)
flingsalt
nymald svartpeppar
4
limeklyftor, till dekoration

Limeaioli

1 dl
lättmajonnäs
Lime, rivet skal
1
vitlöksklyfta
flingsalt
4
grillpinnar

Gör så här

1
Börja med aiolin, gärna en dag innan så den får stå till sig. Blanda majonnäsen med limeskal. Hacka och mosa vitlöken med saltet och tillsätt det. Blanda och förvara i kylen.
2
Blanda mango-, och avokadotärningar med grapefrukt, salladslök, koriander och chili. Pressa över lime och droppa i lite rapsolja. Salta och peppra efter smak och fördela salsan i fyra glas.
3
Om skaldjuren varit frysta bör de rinna av på en bit hushållspapper. Hetta upp lite olja i en panna och stek scampi och pilgrimsmusslor för sig på hög värme. Vänd efter en minut och stek på andra sidan. Salta och peppra. Trä upp på grillpinnar och servera till salsan.
4
Bjud en klick limeaioli att doppa skaldjuren i. Garnera med limeklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Markus Aujalay bjuder på nyårsmeny

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis