Färgglad ratatouillepaj
Har du sett en vackrare paj? Nej, tänkte väl det! Den här vegetariska och glutenfria ratatouillepajen är en riktig färgbomb fylld med aubergine, zucchini, rödlök och annat gott.
Recept av vego-proffset Mattias Kristiansson.
Ingredienser
Pajskal
1 dl
rismjöl
1 dl
majsmjöl
0.5 dl
Potatismjöl
0.5 dl
majsstärkelse
0.25 tsk
xantangummi
Salt, en nypa
150 g
Smör, mjölkfritt
1 msk
Vatten
Mandelricotta
1.5 dl
Mandelmjöl
0.5 dl
Vatten
0.5 kruka
basilika
2 tsk
Citronsaft
Salt och svartpeppar
Ratatouillefyllning
0.5
zucchini, grön
0.5
zucchini, gul
0.5
Aubergine
1
tomat
0.5
gul paprika
0.5
röd paprika
1
rödlök
Olivolja
Flingsalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, majsstärkelse, xantangummi och salt i en matberedare.
2
Skär smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Mixa så att smöret finfördelas. Mixa sedan ner vattnet.
3
Knåda degen smidig i en bunke. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
4
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Klä en pajform, 22 centimeter i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
5
Mixa mandelricottans ingredienser i en matberedare i 1 minut. Bred ut mandelricottan i det förgräddade pajskalet.
6
Skiva grönsakerna till fyllningen tunt och lägg omlott i formen. Pensla med olja och strö över flingsalt. Grädda i 200 grader i 20 minuter eller tills pajen fått färg.