Grillad purjolök med picklade bär

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad purjolök med picklade bär

(1)

Kändiskocken Paul Svensson vill få svenskarna att lägga grönt på grillen. Med det här receptet på varmrökt purjolök, grankräm och picklade bär kommer han nog lyckas.

Ingredienser

Ingredienser

4
purjolökar
0.5 dl
Ättika, 12 %
1 dl
Råsocker
1.5 dl
Vatten
2 dl
Hjortron, blåbär eller häggmispelbär
alspån
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp ättika, socker och vatten. Slå lagen över bären och låt stå minst 1 timme.
2
Skölj purjolökarna noga. Ställ en röklåda med alspån utan lock över direkt glöd på gallret.
3
Grilla purjolökarna runt om cirka 20 minuter under lock med rök. Löken ska få en svagt gul eller gyllene färg på ytan. Ta lökarna från grillen och låt vila 10 minuter.
4
Skala av yttersta lagret. Salta, peppra och pensla ytan med lite olja. Strö lite blötlagda alspån direkt på glöden och grilla lökarna hastigt under lock för att värma dem.
5
Skär i grova bitar och servera med grankräm och picklade bär
6
Grankräm: Mixa spenat, tomater och vitlök till en slät grön kräm. Tillsätt kall mat- och granolja under mixning. Smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

  2. Grillade quesadillas med tre olika fyllningar

  3. Svarta bönburgare med gruyèreost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika