Blomkålspizza – gott och glutenfritt
Blomkålspizza är perfekt för dig som tycker att en vanlig pizza är för bastant, dessutom är den en glutenfri pizza. Förgrädda botten och lägg sedan på toppingen och grädda en stund till. Enkelt och jättegott.
Ingredienser
Ingredienser
1
blomkålshuvud
2
ägg
1.5 dl
mozzarella, riven
1.5 dl
parmesan, riven
0.5
gul paprika
100 g
Svamp
0.5 dl
Tomatsås, utan socker
1 tsk
oregano
1 tsk
timjan
0.5 tsk
Havssalt
färsk basilika
Gör så här
1
Sätt ugnen på 220°. Lägg bakplåtsspapper på en plåt.
2
Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt i en separat skål. Sprid ut ”degen” på bakplåtspappret till två runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.
3
Stek svampen i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär upp paprika i små bitar.
4
När botten är klar, ta ut och toppa med tomatsås, stekt svamp, paprika, timjan, oregano ½ dl mozzarella och färsk basilika. Sätt in i ugn i cirka 3 minuter till eller tills osten har smält.