Souvlaki med kyckling

Av Godare

Vad tycker du?

Souvlaki med kyckling

(8)

Kycklingspett, eller souvlaki, är ett måste att lägga på grillen.
Det här receptet med klyftpotatis, tzatziki och fetaost kan inte bli annat än en succé. Lättlagat och omtyckt av hela familjen.

Servera kycklingspett med klyftpotatis och tzatziki.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Kycklingfilé
2
bakpotatis, stora
150 g
Fetaost
200 g
sivri paprika, smal avlång paprika
0.5 tsk
Oregano, torkad
0.5 tsk
paprikapulver
1
citron
Olivolja
Salt och peppar
grillspett

Gör så här

1
Lägg grillspetten i ett vattenbad om du använder träspett.
2
Dela kycklingfilén på längden, cirka 3 delar och trä upp på spetten. Krydda med salt, peppar, rivet citronskal och olja.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salt och peppar och paprikapulver.
4
Ugnsstek potatisen i cirka 25 minuter, eller tills den är mjuk rakt igenom.
5
Lägg kycklingen och paprikan på grillen när glöden är riktigt het. Grilla spetten 2 minuter på varje sida och låt vila på eftervärme tills kycklingen är genomstekt.
6
Servera med klyftpotatisen, smulad fetaost, tzatziki och toppa slutligen med den torkade oreganon.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så väljer du rätt kyckling på tallriken

  2. Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

  3. Kycklingspett – kryddgoda spett med paprika

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Grillade kycklinglår med majssallad

Mozzarellafyllt kycklingbröst

Marinerad kycklingfilé med smörig citronsås

Helstekt kyckling med vitlök och timjan