Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat
Äppelmuffins – fluffiga muffins med kanelsockrade äppelbitar i. Lättbakade och supergoda, perfekt med andra ord.
Ingredienser
Ingredienser
125 g
Smör, rumsvarmt
2 dl
strösocker
2
ägg
4 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 dl
mjölk
2
äpplen, små
1.5 msk
Råsocker
1.5 tsk
Kanel, mald
Salt, en nypa
muffinsformar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°.
2
Rör smör och socker poröst.
3
Vispa ner ett ägg i taget.
4
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och röd försiktigt under tiden så allt blandas väl.
5
Tillsätt mjölken.
6
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Blanda råsocker, kanel och salt i en skål och vänd äppelskivorna i blandningen så den täcker alla sidor.
7
Ställ muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Häll halva mängden smet i formarna, ställ ner äppelskivor och fördela resterande smet i formarna. Pudra över lite råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–18 minuter. Använd provsticka för att kontrollera att de är färdiga.