Stansade scones – snabbt och enkelt

Av Godare

Vad tycker du?

Stansade scones – snabbt och enkelt

(103)

Yoghurten gör de här små och söta stansade sconsen extra goda. Pensla och strö på lite råsocker om du vill lyxa till det lite extra.
Recept ur boken ”Baka bröd” av Martin Johansson.

Sconsen blir extra fina när de stansas ut.

Ingredienser

Ingredienser

6 dl
Vetemjöl
5 g
Salt
2.5 tsk
Bakpulver
275 g
yoghurt
75 g
Smör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan yoghurt och smör. Du kan hyvla ner smöret med en osthyvel, då blir det enklare att blanda degen.
3
Knåda ihop degen för hand. Tillsätt lite mer yoghurt om det är svårt att få ihop degen, den ska vara ganska kladdig.
4
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Strö på lite mjöl och platta till den för hand till cirka 2 ½ cm tjocklek. Stansa ut runda scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5
Grädda sconesen mitt i ugnen tills de fått fin färg, 10–15 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så gör du perfekta scones

  2. Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

  3. Grytbröd – lättbakat och gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!