Stansade scones – snabbt och enkelt
Yoghurten gör de här små och söta stansade sconsen extra goda. Pensla och strö på lite råsocker om du vill lyxa till det lite extra.
Recept ur boken ”Baka bröd” av Martin Johansson.
Ingredienser
Ingredienser
6 dl
Vetemjöl
5 g
Salt
2.5 tsk
Bakpulver
275 g
yoghurt
75 g
Smör
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan yoghurt och
smör. Du kan hyvla ner smöret med en osthyvel, då blir det enklare att blanda
degen.
3
Knåda ihop degen för hand. Tillsätt lite mer yoghurt om det är svårt att få ihop degen, den ska vara ganska kladdig.
4
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Strö på lite mjöl och platta till den för hand till cirka 2 ½ cm tjocklek. Stansa ut runda scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5
Grädda sconesen mitt i ugnen tills de fått fin färg, 10–15 minuter.