Drömrulltårta – så bakar du den
Rulltårta med choklad – fluffig med fin chokladsmak och läcker fyllning av vaniljsmakande smörkräm. Drömrulltårta är som den heter, rena drömmen.
Ingredienser
Ingredienser
3
ägg
1.5 dl
Socker
5 msk
Potatismjöl
2 msk
Kakao
1 tsk
Bakpulver
Fyllning
100 g
Smör
2 dl
Florsocker
2 tsk
Vaniljsocker
1
Äggula
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250° C.
2
Vispa socker och ägg fluffigt.
3
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten så att luften stannar kvar.
4
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 centimeter, och bred ut smeten jämnt.
5
Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Håll koll för det går fort.
6
Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och sprinkla ut strösocker. Lyft över den färdiga kakan med bakplåtspappret kvar och lägg den på sockerbädden.
7
Dra bort papperet som kakan gräddats på direkt och låt den kallna.
8
Fyllning: Rör smör, vaniljsocker och florsocker poröst. Rör i äggulan.
9
Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den.
10
Lägg den i kylen minst en timme innan du skär upp den och serverar.