Drömrulltårta – så bakar du den

Av Godare

Vad tycker du?

Drömrulltårta – så bakar du den

(225)

Rulltårta med choklad – fluffig med fin chokladsmak och läcker fyllning av vaniljsmakande smörkräm. Drömrulltårta är som den heter, rena drömmen.

Drömrulltårta – en riktig fikadröm.

Ingredienser

Ingredienser

3
ägg
1.5 dl
Socker
5 msk
Potatismjöl
2 msk
Kakao
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

100 g
Smör
2 dl
Florsocker
2 tsk
Vaniljsocker
1
Äggula

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250° C.
2
Vispa socker och ägg fluffigt.
3
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten så att luften stannar kvar.
4
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 centimeter, och bred ut smeten jämnt.
5
Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Håll koll för det går fort.
6
Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och sprinkla ut strösocker. Lyft över den färdiga kakan med bakplåtspappret kvar och lägg den på sockerbädden.
7
Dra bort papperet som kakan gräddats på direkt och låt den kallna.
8
Fyllning: Rör smör, vaniljsocker och florsocker poröst. Rör i äggulan.
9
Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den.
10
Lägg den i kylen minst en timme innan du skär upp den och serverar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Rulltårtan med extra allt: ”Är gudomlig...”

  2. Bästa receptet på kladdkaka

  3. Silviakaka – ljuvlig kaka i långpanna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Tårtor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!