Chokladpannacotta med hallon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Chokladpannacotta med hallon

Chokladpannacotta kan aldrig gå fel. En söt, fräsch och oemotståndlig dessert du enkelt kan förbereda dagen innan kalaset. Toppa med hallon och garnera med ett myntablad om så önskas.

Chokladpannacotta med hallon

Ingredienser

100 gMörk choklad
0,5 vaniljstång
2 mskfarinsocker, eller vanligt socker
1 dlmjölk
3 dlgrädde
1 Gelatinblad
2 förpackningarhallon, till servering

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången, vaniljfröna, socker, mjölk och 1 dl grädde i en kastrull.
2
Koka upp och låt gräddmjölken dra åt sig smaken medan gelatinplattan blötläggs i kallt vatten. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
3
Värm upp gräddmjölken igen och lös upp gelatinet i den heta vätskan.
4
Sila blandningen över chokladen. Rör om tills chokladen har smält, använd gärna en stavmixer – så att blandningen blir helt slät och jämn, men var noga med att inte vispa in mycket luft. Rör till sist ner resten av grädden.
5
Fördela blandningen i fyra skålar eller glas och låt pannacottan svalna tills den stelnar, minst fyra timmar och gärna över natten.
6
Mosa ihop 1/3 av bären med ett par teskedar socker och blanda det med resten av bären. Toppa pannacottan med hallon och garnera med ett myntablad om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Chokladkräm med kaffe

  2. (24)

    Detaljerna som gör efterrätten till succé

  3. (8)

    Vaniljkaka med hallonpannacotta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad