Drottningens vaniljfromage med portvin

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Drottningens vaniljfromage med portvin

Det här är en norsk dessert som skapades i början av 1900-talet till drottning Mauds ära. Vaniljfromage smaksatt med portvin toppad med riven mörk choklad och hallon.

Vanilj- och chokladdesserten är skapad till norska drottning Mauds ära.
Vanilj- och chokladdesserten är skapad till norska drottning Mauds ära.

Ingredienser

  • 5 Gelatinblad
  • 0,5 dlVatten
  • 1 vaniljstång, eller vaniljpulver
  • 5 äggulor
  • 5 mskSocker, rågade
  • 5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlportvin
  • 200 gMörk choklad, riven
  • färska bär, till garnering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Drottningens vaniljfromage med portvin