Laxspett med koriandersås

Av Lise Finckenhagen

En riktig smakexplosion på grillen! De här laxspetten med koriandersås och grön chili är enkla att tillaga och blir extra goda med den svala såsen mangoraita. Servera gärna med grönsallad och ris.

Laxspett med koriandersås

Ingredienser

Ingredienser

600 g
laxfilé, utan skinn och ben
Olivolja
Salt
Peppar

Korianderdressing

1 dl
Koriander, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
grön chili, rensad från frön och finhackad
2 msk
citronsaft
5 msk
Olivolja

Mangoraita

0.5
mango
2 dl
naturell yoghurt
1 tsk
Chilisås, gärna sambal oelek
1 tsk
nigellafrön, kan utelämnas
2 msk
Mynta, hackad
1 tsk
Honung
1 nypa
salt

Gör så här

1
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Låt gärna dressingen stå en stund i rumstemperatur så att smakerna sätter sig.
2
Rensa och skär mangon i små bitar (finhacka hälften). Blanda ihop alla ingredienserna till raitan.
3
Skär laxen i 2-3 cm tjocka skivor tvärs över filén. Trä upp laxskivorna på grillpinnar, ringla över lite olja och krydda lätt med salt och mald peppar. Grilla laxspetten på hög värme i ca. två minuter på varje sida.
4
Pensla de nygrillade spetten med korianderdressing och servera resten bredvid tillsammans med mangoraitan. Som extra tillbehör passar det bra till en grönsallad och kokt ris.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laxspett med jordnötssås

  2. Grillad avokado

  3. Kryddtopping med syltad citron

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Lax
    4. Grillat
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado