Melonkulor med wasabi och sesam

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Melonkulor med wasabi och sesam

De här melonkulorna serverades på World economic forum 2020, där Anna var inbjuden som köksmästare och kreatör för en grön buffé.

Recept från boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Melonkulor av vattenmelon.

Ingredienser

0,5 vattenmelon
2 dlsvarta sesamfrön
1 tskwasabi
3 mskJapansk soja, eller tamari
Ätbara blommor, Valfritt antal

Gör så här

1
Ta fram ett kuljärn, och gör kulor av vattenmelonen. Rulla dem i sesamfrön.
2
Klicka lite wasabi på melonkulorna, och droppa sedan på lite soja.
3
Ställ in i kylen cirka 20 minuter. Dekorera med blommor precis före servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så länge har vi ätit vegetarisk mat

  2. (1)

    Farmors rustika rödbetsbiffar

  3. (2)

    Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag

Matsmarta onsdag

Visa alla
(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa

(3)

Klimatsmart barnmat – ärtpuré med bakad torsk