Eton mess med färska bär och maränger

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Eton mess med färska bär och maränger

Eton mess, eller marängsviss, är en snabb och enkel dessert med härlig smak av färska bär, vispad grädde och söta maränger. Klar på bara 15 minuter!

Eton mess med färska bär och maränger

Ingredienser

5 dlgrädde
50 gmaränger
500 gfärska bär, jordgubbar och/eller hallon
2 msksocker

Gör så här

1
Rensa och dela bären i små bitar, hallon kan mosas lätt med en gaffel.
2
Strö över sockret och låt bären "marinera" medan du vispar grädden löst.
3
Precis innan servering blandar du grädde, bär och krossade maränger (krossa dem med händerna). Lägg i en stor skål och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Marängtårta med mascarponekräm och bär

  2. (0)

    Vetelängd med hallon och marsipan

  3. (1)

    Glasstårta med hallon och maräng

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätt

Efterrätt

Visa alla
(1)

Fruktsallad med citronmeliss och mango

(0)

Äppelkompott med grädde och kaksmul

(1)

Grillad munk med glass

(1)

Karamellpudding