Spicy california rolls
Kryddig maki med lax och chilimajonnäs - också kallade spicy california rolls - beställs flitigt på sushirestauranger. Men varför inte testa att göra de hemma?
Ett proffstips är att lägga laxskivorna så att fibrerna korsar sushibiten, då är det lättare att ta tuggor av biten.
Ingredienser
Ättikslag
- 1 dlrisvinäger
- 5 mskSocker
- 2 tskSalt
Sushiris
- 250 gsushiris
- 3 mskättikslag, eventuellt lite mer
Spicy maki
- 200 gLax, bra kvalitet
- 2 mskChilisås, stark, eventuellt chilimajonnäs
- 1 tskSesamolja
- 2 Salladslökar
- 4 arknori
- sushiris
- sesamfrön, rostade, gärna ljusa och svarta
- chilimajonnäs
- Forellrom, eller laxrom
- avokado, kan uteslutas
Till servering
- Soja
- inlagd ingefära