Spicy california rolls
Kryddig maki med lax och chilimajonnäs - också kallade spicy california rolls - beställs flitigt på sushirestauranger. Men varför inte testa att göra de hemma?
Ett proffstips är att lägga laxskivorna så att fibrerna korsar sushibiten, då är det lättare att ta tuggor av biten.
Ingredienser
Ättikslag
- 1 dlrisvinäger
- 5 mskSocker
- 2 tskSalt
Sushiris
- 250 gsushiris
- 3 mskättikslag, eventuellt lite mer
Spicy maki
- 200 gLax, bra kvalitet
- 2 mskChilisås, stark, eventuellt chilimajonnäs
- 1 tskSesamolja
- 2 Salladslökar
- 4 arknori
- sushiris
- sesamfrön, rostade, gärna ljusa och svarta
- chilimajonnäs
- Forellrom, eller laxrom
- avokado, kan uteslutas
Till servering
- Soja
- inlagd ingefära
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.