Spicy california rolls

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Spicy california rolls

Kryddig maki med lax och chilimajonnäs - också kallade spicy california rolls - beställs flitigt på sushirestauranger. Men varför inte testa att göra de hemma?

Ett proffstips är att lägga laxskivorna så att fibrerna korsar sushibiten, då är det lättare att ta tuggor av biten.

Spicy california rolls
Spicy california rolls

Ingredienser

Ättikslag

  • 1 dlrisvinäger
  • 5 mskSocker
  • 2 tskSalt

Sushiris

  • 250 gsushiris
  • 3 mskättikslag, eventuellt lite mer

Spicy maki

  • 200 gLax, bra kvalitet
  • 2 mskChilisås, stark, eventuellt chilimajonnäs
  • 1 tskSesamolja
  • 2 Salladslökar
  • 4 arknori
  • sushiris
  • sesamfrön, rostade, gärna ljusa och svarta
  • chilimajonnäs
  • Forellrom, eller laxrom
  • avokado, kan uteslutas

Till servering

  • Soja
  • inlagd ingefära

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spicy california rolls

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.