Gratinerat potatismos
Ge potatismoset lite extra kärlek! Gratinerat potatismos är ett enkelt och krämigt tillbehör som får en krispig och gyllene yta tack vare parmesan och brödsmulor. Perfekt som tillbehör till exempelvis korv.
Ingredienser
- 800 gPotatis, mjölig
- 2 dlvispgrädde
- 75 gsmör
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 100 gRiven ost
- 50 gRiven parmesanost
- 2 dlbrödsmulor
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.