Gratinerat potatismos

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Gratinerat potatismos

Ge potatismoset lite extra kärlek! Gratinerat potatismos är ett enkelt och krämigt tillbehör som får en krispig och gyllene yta tack vare parmesan och brödsmulor. Perfekt som tillbehör till exempelvis korv.

Gratinerat potatismos
Gratinerat potatismos

Ingredienser

  • 800 gPotatis, mjölig
  • 2 dlvispgrädde
  • 75 gsmör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 gRiven ost
  • 50 gRiven parmesanost
  • 2 dlbrödsmulor
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerat potatismos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.