Gratinerat potatismos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Gratinerat potatismos

Ge potatismoset lite extra kärlek! Gratinerat potatismos är ett enkelt och krämigt tillbehör som får en krispig och gyllene yta tack vare parmesan och brödsmulor. Perfekt som tillbehör till exempelvis korv.

Gratinerat potatismos

Ingredienser

800 gPotatis, mjölig
2 dlvispgrädde
75 gsmör
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 gRiven ost
50 gRiven parmesanost
2 dlbrödsmulor
salt och malen peppar

Gör så här

1
Skala potatisen. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i potatisen.
2
Koka upp potatisen ordentligt, sänk temperaturen och låt potatisen puttra strax under kokpunkten tills den är helt mjuk. Häll av det kokande vattnet och ångkoka potatisen torr.
3
Koka upp grädde med 50 g smör och vitlök. Mosa potatisen och rör ner den heta vätskan. Krydda med salt och peppar och blanda i hälften av osten.
4
Häll fyllningen i en smord ugnsform. Strö över brödsmulor blandade med resten av osten.
5
Fördela resten av smöret ovanpå och gratinera potatismoset i 200 grader i ca. 20 minuter, eller tills ytan är krispig och gyllene.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Saltkokt potatis med mojo rojo

  2. (1)

    Bakade jordärtskocko­r i ugn

  3. (2)

    Ugnsstekt falukorv med potatismos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoas­t med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostad­e nötter

(1)

French toast med banan och choklad