Kalvstek med gräddsås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kalvstek med gräddsås

Bjud på klassisk söndagsmiddag: kalvstek med gräddsås och hasselbackspotatis. Servera gärna med en sked svartvinbärsgelé också.

Kalvstek med gräddsås
Kalvstek med gräddsås

Ingredienser

1,2 kgEntrecôte, eller kalvstek
6 vitlöksklyftor, oskalade
1 kvisttimjan, eller rosmarin/salvia
Olja, till stekning
smör, till stekning
salt och malen peppar

Minihasselbackspotatis

12 små potatisar, t ex asterixpotatis
100 gsmör
30 gOlivolja
salt och malen peppar

Picklad lök

16 delikatesslökar, små
4 mskSocker
4 mskRödvinsvinäger

Gräddsås

3 msksmör
2 mskVetemjöl
2 Schalottenlökar
2 dlVitt vin, torrt och fräscht
6 dlkalvfond, god och reducerad
4 dlgrädde
salt och malen peppar
2 mskfärska örter, som persilja eller körvel, hackade

Stekt brysselkål med bacon

400 gBrysselkål
100 gBacon
0,5 dlBladpersilja, hackad
1 tskAkaciahonung
smör eller olja, för stekning
salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kalvstek med gräddsås