Haninge crossover
”Haninge crossover” har allt vi svenskar gillar: caesardressing, rostbiff, avokado, parmesan, picklad rödlök och så pricken över i – rostad mandel.
– ”Haninge” är en riktigt goffig macka, säger bagaren Daniel Lindeberg.
Recept ur boken ”Lunchmackor”.
Ingredienser
- 4 flatbreads, eller annat gott bröd
- 8 skivorrostbiff, eller fler om de är små
- 2,5 dlceasardressing, se recept
- 0,5 dlmandlar, rostade och grovhackade
- 2 mskjalapeño, hackad
- 0,5 dlgrana padano , hyvlad, eller parmesan
- 8 bladromansallad
- 2 avokado, finskivade
- Salt och svartpeppar
Picklad rödlök
- 2 rödlökar, skivade
- 0,75 dlströsocker
- 1 krmSalt
- 1,75 dlrödvinsvinäger
- 1,25 dlVatten
Caesardressing
- 3 vitlöksklyftor
- 5 dlRapsolja
- 2 äggulor
- 1 mskDijonsenap
- 1 mskVitvinsvinäger
- 0,5 dlgrana padano , finriven, eller parmesan
- Salt och svartpeppar