Jimmy Guo

Av Jimmy Guo

Koreansk chili sin carne

Av Jimmy Guo

(171)

Vad tycker du?

Koreansk chili sin carne

Koreansk chili sin carne. Kryddigt, mustigt och lagom starkt.

– För att göra en god vegovariant av chili behöver man kompensera med umami och fyllighet från annat håll. Här visar jag hur man gör just det, säger kocken Jimmy Guo.

I klippet visar han även knepet som gör riset helt perfekt. ”Hemligheten” handlar om exakt mängd vatten.

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 mskTomatpuré
  • 500 gSojafärs
  • 400 gbönor
  • 185 ggochujangsalsa med ingefära och chili, cirka
  • 5 dlGrönsaksbuljong
  • 1 mskJapansk soja
  • 2 mskmirin
  • Olja, till stekning
  • Salt och peppar

Till servering

  • färsk koriander
  • créme fraiche, växtbaserad
  • ris, kokt
Koreansk chili sin carne.
Koreansk chili sin carne.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreansk chili sin carne

Jimmy Guo

Jimmy Guo

När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former

Visa 10 recept