Koreansk chili sin carne
Koreansk chili sin carne. Kryddigt, mustigt och lagom starkt.
– För att göra en god vegovariant av chili behöver man kompensera med umami och fyllighet från annat håll. Här visar jag hur man gör just det, säger kocken Jimmy Guo.
I klippet visar han även knepet som gör riset helt perfekt. ”Hemligheten” handlar om exakt mängd vatten.
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tskpaprikapulver
- 1 mskTomatpuré
- 500 gSojafärs
- 400 gbönor
- 185 ggochujangsalsa med ingefära och chili, cirka
- 5 dlGrönsaksbuljong
- 1 mskJapansk soja
- 2 mskmirin
- Olja, till stekning
- Salt och peppar
Till servering
- färsk koriander
- créme fraiche, växtbaserad
- ris, kokt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jimmy Guo
När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former
Visa 10 recept