Sillmacka med brynt smör

Av Godare

(15)

Vad tycker du?

Sillmacka med brynt smör

Ställ fram de här på bordet och du blir lika populär som Mat-Tina. Rågmackor som dignar av ägg, sill, färskpotatis och härliga tillbehör. Recept ur Tina Nordströms kokbok ”Käka gott – månad för månad”.

Sillmacka med brynt smör.
Sillmacka med brynt smör.

Ingredienser

  • 1 danskt rågbröd
  • 6 kokta ägg, skalade, kokta i 7 minuter
  • 1 knippedill
  • 1 knippegräslök
  • 2 mskgräddfil
  • 5 hela matjessillfiléer, cirka, gärna lagrad matjessill från Norröna
  • 400 gKokt färskpotatis, kall
  • 1 silverlök, skalad, liten
  • 1 knipparädisor
  • 100 gsmör, att bryna
  • 1 citron
  • smör, ett gott, att bre på brödskivorna
  • Flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sillmacka med brynt smör