Piggvar, champagne och rom

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Piggvar, champagne och rom

Ibland måste man unna sig själv något extra lyxigt! Här serveras ångad piggvar med smörångade sparrisar och en underbar gräddsås på schalottenlök, champagne, torskrom och gräslök. Servera med nykokt spaghetti och njut.

Piggvar med smörångade sparrisar och gräddsås på champagne, torskrom och gräddlök.
Piggvar med smörångade sparrisar och gräddsås på champagne, torskrom och gräddlök.

Ingredienser

  • 800 gPiggvar, filé utan skinn
  • 250 gsparris, tunna
  • 250 gspaghetti, tunn

Sås

  • 1 Schalottenlök, stor
  • 2 msksmör
  • 2 dlgrädde
  • 6 mskTorskrom, eller annan rom
  • 0,75 dlgräslök, finhackad
  • 3 dlfiskfond, hög kvalitet, ev. kycklingfond
  • 2 dlchampagne, eller torrt och syrerikt vitt vin

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Piggvar, champagne och rom

Ämnen