Hemmagjord glass med hallonswirl

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hemmagjord glass med hallonswirl

Bjud på en härlig och väldigt enkel vaniljglasskräm med hallonswirl. Experimentera gärna med den hemmagjorda sylten, eller gör det lätt för dig och använd färdig sylt. Obs! Här behöver du en 1,5-liters brödform.

Hallonglass

Ingredienser

Ingredienser

5 dlgrädde
1 burkkondenserad mjölk, sötad
1 vaniljstång, fröna
1,5 dlHallonsylt, hemgjord, se recept (eventuellt rårörda hallon)

Snabb och enkel sylt

1 kgbär, färska eller frysta
400 gsyltsocker, kan minskas eller ökas efter smak

Gör så här

1
Snabb och enkel sylt: Rensa bären. Dela bär som är stora, eller mosa dem lätt.
2
Blanda bär och socker i en kastrull. Koka sakta upp, tills allt socker är löst, och låt sylten fortsätta koka i 2-5 minuter, eller tills bären är mjuka. Dra kastrullen åt sidan och skumma av (ta bort eventuellt skum som har samlats på ytan). Häll upp den varma sylten i rena glasburkar.
3
Mixa och blanda bär/sylt efter smak. Tillsätt kryddor som kanel, kryddpeppar, kardemumma, vanilj, anis, fänkålsfrön och ingefära. Minska gärna mängden socker, om du vill. Tillsätt en delad vaniljstång och koka sylten enligt beskrivningen ovan.
4
Glasskräm: Blanda grädde, vanilj och den söta kondenserade mjölken i en stål- eller glasskål. Vispa ihop det till en tjock och mjuk kräm.
5
Häll grädden och hallonsylten växelvis i formen (gör tjocka spår av hallonsylt). Använd en smal kniv eller liknande och gör några "virvlar" genom lagren.
6
Frys in glassen i minst 4-6 timmar innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Festlig jordgubbssoppa med ingefära och lime

  2. (1)

    Hemlagad chokladpudding

  3. (0)

    Hallon-tiramisu

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad