Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök

Bjud på fyllda pannkakor med skinka, purjolök och god ostsås på parmesan. Efter tio minuter i ugnen har du en riktigt värmande och mättande vardagsmiddag. Recept på pannkakssmet hittar du här.

Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök
Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök

Ingredienser

8 pannkakor
250 gkokt skinka
1 Purjolök
200 gost, exempelvis gouda (riven)
50 gparmesan, riven
2 msksmör
2 mskVetemjöl
4 dlmjölk
1 knippegräslök
salt och malen peppar
muskotnöt, riven
Olivolja, eller smör, till stekning

Gör så här

  1. Skär skinkan i strimlor. Rensa purjolöken och skär den i skivor.

  2. Fräs skinka och purjolök snabbt tillsammans i en het stekpanna, smaka av med salt och mald peppar.

  3. Smält smöret i en liten kastrull. Vispa i mjölet och låt blandningen puttra under omrörning i en minut. Vispa i mjölken och låt såsen koka i två minuter under ständig omrörning tills såsen är helt slät och tjock. Blir den tjock som gröt bör du späda den med lite mer mjölk.

  4. Dra kastrullen av plattan och rör ner parmesanosten. Krydda såsen med salt, peppar och muskotnöt.

  5. Lägg fyra pannkakor på en ugnsplåt eller i en lämplig ugnsform. Bred ut det mesta av fyllningen på pannkakorna, men spara lite till dekoration.

  6. Lägg en pannkaka på, som ett lock. Låt den översta pannkakan ligga löst över så att det blir en förhöjning i mitten, över fyllningen. Vik in kanterna mot mitten så att du får ett paket. Bred ut såsen ovanpå paketen och strö över osten.

  7. Grädda i ugnen i 220 grader i 10-15 minuter, eller tills paketen är gyllene och fina.

  8. Strö över resten av skinkblandningen och lite grovt hackad gräslök. Serveras med en fräsch sallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök