Grillad majs med chilismör

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Grillad majs med chilismör

Att grilla majs är både enkelt och gott. Extra smakrikt blir det med hemmagjort chili- och limesmör som smälter på de varma majskolvarna. Sött, salt, syrligt, rökigt och kryddigt – det är vad vi kallar perfekt sommarmat.

Grillad majs med chilismör
Grillad majs med chilismör

Ingredienser

  • 4 majskolvar, gärna färska
  • 150 gsmör, rumstempererat
  • 1 Lime, bara skalet, rivet
  • 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
  • 2 mskKoriander, färsk och finhackad
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad majs med chilismör

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.