Grillad majs med chilismör
Att grilla majs är både enkelt och gott. Extra smakrikt blir det med hemmagjort chili- och limesmör som smälter på de varma majskolvarna. Sött, salt, syrligt, rökigt och kryddigt – det är vad vi kallar perfekt sommarmat.
Ingredienser
- 4 majskolvar, gärna färska
- 150 gsmör, rumstempererat
- 1 Lime, bara skalet, rivet
- 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
- 2 mskKoriander, färsk och finhackad
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.