Grillad majs med chilismör

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad majs med chilismör

Att grilla majs är både enkelt och gott. Extra smakrikt blir det med hemmagjort chili- och limesmör som smälter på de varma majskolvarna. Sött, salt, syrligt, rökigt och kryddigt – det är vad vi kallar perfekt sommarmat.

Grillad majs med chilismör

Ingredienser

4 majskolvar, gärna färska
150 gsmör, rumstempererat
1 Lime, bara skalet, rivet
1 röd chili, rensad från frön och finhackad
2 mskKoriander, färsk och finhackad
Salt

Gör så här

1
Ta bort eller böj bladen bakåt på den färska majsen.
2
Pensla majskolvarna med lite olja, innan du lägger dem direkt på grillen. Grilla på medelhög till hög värme i 15-20 minuter, eller tills majskolvarna är fint gyllene. Vänd ofta så att kolvarna blir jämnt grillade. Färdiglagade majskolvar behöver mindre tid på grillen.
3
Rör ihop smör, limeskal, limesaft och chili. Servera nygrillad majs med chili- och limesmör och lite flingsalt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Klassiska grillspett med vitlöksolja

  2. (1)

    Grillad vattenmelon med feta

  3. (1)

    Grillade champinjoner med örtolja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Smårätter
    4. Vegetariskt

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås