Grillad kyckling med feta, ingefära och honung
Grillad sallad med persikor, kyckling och fräsch ingefärsdressing – den här färggranna och smakfyllda sommarrätten blir garanterat en ny grillfavorit. Toppa med granatäpplekärnor och smulad fetaost och njut!
Ingredienser
6 urbenade kycklinglår, stora och gärna med skinn
2 hjärtsallad
4 Persikor, eller nektariner
100 gFetaost
0,5 Granatäpple
basilika
Ingefärsdressing
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 mskingefära, finriven
2 mskflytande honung
1 mskSojasås
1 Lime
1 tskSesamolja
5 mskOlivolja
Gör så här
1
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen, eller skaka ihop allt väl i en liten burk med tätt lock. Gnid in kycklinglåren med tre matskedar av dressingen. Om du har tid kan kycklingen marineras i ett par timmar eller mer. Krydda med salt och mald peppar, och grilla låren på hög värme i ca. 10 minuter. Vänd ofta så att låren blir jämnt grillade och skinnet inte bränns. Pensla låren med lite mer dressing och låt dem eftersteka i 2-3 minuter på en svalare del av grillen.
2
Dela persikorna på mitten och ta bort kärnan. Pensla lite olja på snittytan och grilla persikorna med snittytan nedåt på en het grill tills de mjuknar, 2-3 minuter.
3
Dela hjärtsalladen i fyra klyftor. Ringla över lite olja och grilla salladen snabbt på hög värme.
4
Lägg upp sallad och nektariner på ett fat. Toppa med kycklinglår delade i grova bitar, granatäpplekärnor och smulad fetaost. Ringla över resten av dressingen och strö över basilikablad.