Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

Grillad sallad med persikor, kyckling och fräsch ingefärsdressing – den här färggranna och smakfyllda sommarrätten blir garanterat en ny grillfavorit. Toppa med granatäpplekärnor och smulad fetaost och njut!

Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

Ingredienser

6 urbenade kycklinglår, stora och gärna med skinn
2 hjärtsallad
4 Persikor, eller nektariner
100 gFetaost
0,5 Granatäpple
basilika

Ingefärsdressing

2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 mskingefära, finriven
2 mskflytande honung
1 mskSojasås
1 Lime
1 tskSesamolja
5 mskOlivolja

Gör så här

1
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen, eller skaka ihop allt väl i en liten burk med tätt lock. Gnid in kycklinglåren med tre matskedar av dressingen. Om du har tid kan kycklingen marineras i ett par timmar eller mer. Krydda med salt och mald peppar, och grilla låren på hög värme i ca. 10 minuter. Vänd ofta så att låren blir jämnt grillade och skinnet inte bränns. Pensla låren med lite mer dressing och låt dem eftersteka i 2-3 minuter på en svalare del av grillen.
2
Dela persikorna på mitten och ta bort kärnan.  Pensla lite olja på snittytan och grilla persikorna med snittytan nedåt på en het grill tills de mjuknar, 2-3 minuter.
3
Dela hjärtsalladen i fyra klyftor. Ringla över lite olja och grilla salladen snabbt på hög värme.
4
Lägg upp sallad och nektariner på ett fat. Toppa med kycklinglår delade i grova bitar, granatäpplekärnor och smulad fetaost. Ringla över resten av dressingen och strö över basilikablad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (8)

    Köfte – kryddiga spett av färs

  2. (14)

    Grillad rödlök – fantastiskt gott

  3. (1)

    Grillade kycklinglår med majssallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Grillat

Kyckling

Visa alla

Helstekt kalkonfilé

(1)

Kokosmarinera­de kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås