Snabba pastagrytan – klar på 20 minuter

Av Felix Björklund

(3)

Vad tycker du?

Snabba pastagrytan – klar på 20 minuter

Gratinerad Tortellinigryta – idétorka inför middagen? Testa den här lite annorlunda rätten med gratinerad tortellini och squash. Enkel och uppskattad gryta för hela familjen!

Gratinerad tortellinigryta – snabbt och gott.
Gratinerad tortellinigryta – snabbt och gott.

Ingredienser

0,5 Purjolök, stor
200 gChampinjoner
1,5 squash
Olivolja, att steka i
Salt
vispgrädde
1 dlVatten
400 gfärsk tortellini fylld med flera sorters ost
50 gfärsk bladspenat
0,5 dlStröbröd
1,5 dlriven parmesanost
0,5 dlBladpersilja, finhackad

Till servering

ett gott bröd

Gör så här

  1. Skölj purjolöken ordentligt och skär den i fina skivor. Dela champinjonerna i tjocka skivor och squashen i stavar.
  2. Stek purjolök, champinjoner och squash i olivolja i en gryta. Purjolöken ska bli mjuk men inte få färg. Champinjoner och squash ska bli mjuka och få lite färg. Stek lite åt gången, salta och lägg det åt sidan allteftersom.
  3. Lägg tillbaka alla grönsakerna i grytan och häll på grädden och vattnet. Låt grytan koka upp och rör därefter ner tortellinin. Låt den koka i 4 minuter under försiktig omrörning.
  4. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Tillsätt spenaten och dra av grytan från värmen.
  5. Blanda ströbröd, parmesanost och bladpersilja i en skål och strö det över grytan. Gratinera tortellinigrytan i 250 grader tills osten fått färg, det tar ungefär 5 minuter. Servera grytan med ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Snabba pastagrytan – klar på 20 minuter