Focaccia med tomater och basilika

Av Godare

Vad tycker du?

Focaccia med tomater och basilika

(41)

Focaccia med tomater – det är inte alls så svårt att få till en härligt doftande och fluffig focaccia. Här har vi toppat med tomater och basilika men det går så klart att använda andra grönsaker och örter.

Härligt mjuk, nybakad focaccia toppade med tomater och basilika.

Ingredienser

Ingredienser

4 dl
Vatten
25 g
Jäst
2 msk
olivolja
9 dl
Vetemjöl
2 tsk
Salt
1
bakplåtspapper
1 msk
olivolja

Topping

6
körsbärstomater
2 msk
olivolja
Flingsalt
1 msk
torkad basilika

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader.
2
Deg: Häll mjöl, salt, olivolja och smulad jäst i en bunke. Rör ner det värmda vattnet i mjölblandningen. Knåda degen ordentligt tills den känns smidig men ändå lite klibbig. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
3
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30x40 centimeter. Pensla med olivolja och vält i den jästa degen utan att knåda den. Mjöla händerna och platta försiktigt ut degen. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
4
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck försiktigt med fingrarna på degen så det bildas lite fördjupningar. Skiva tomaterna tunt och fördela dem jämnt över focaccian. Pensla med eller ringla över olivolja och strö på flingsalt och basilika.
5
Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
6
Låt brödet svalna lite innan det skärs upp för servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Focaccia på rester från kylskåpet 

  2. Focaccia art

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
    4. Mackor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!