Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Choucroute – smakrik korvgryta

Av Tareq Taylor

(2)

Vad tycker du?

Choucroute – smakrik korvgryta

Choucroute är en fransk gryta från Alsace med olika fläskkött och surkål.
– Potatisen kokas för sig och inte direkt i grytan – då suger den inte åt sig av surkålens syra, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Choucroute.
Choucroute.

Ingredienser

300 gFläskbog, varmrökt
500 gfläsksida, färsk
8 lagerblad, eller fler efter smak
2 tskSalt
10 svartpepparkorn, hela
2 lVatten
600 gPotatis, eller mer
1 surkålshuvud, helt. Eller
800 gsurkål, på burk
500 gSalsicca, av god kvalitet, gärna smaksatt med fänkål
1 knippebladpersilja
1 knippetimjan

Till servering

senap, fransk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Choucroute – smakrik korvgryta