Choucroute – smakrik korvgryta
Choucroute är en fransk gryta från Alsace med olika fläskkött och surkål.
– Potatisen kokas för sig och inte direkt i grytan – då suger den inte åt sig av surkålens syra, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.
Ingredienser
- 300 gFläskbog, varmrökt
- 500 gfläsksida, färsk
- 8 lagerblad, eller fler efter smak
- 2 tskSalt
- 10 svartpepparkorn, hela
- 2 lVatten
- 600 gPotatis, eller mer
- 1 surkålshuvud, helt. Eller
- 800 gsurkål, på burk
- 500 gSalsicca, av god kvalitet, gärna smaksatt med fänkål
- 1 knippebladpersilja
- 1 knippetimjan
Till servering
- senap, fransk
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 37 recept