Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Choucroute – smakrik korvgryta

Av Tareq Taylor

(2)

Vad tycker du?

Choucroute – smakrik korvgryta

Choucroute är en fransk gryta från Alsace med olika fläskkött och surkål.
– Potatisen kokas för sig och inte direkt i grytan – då suger den inte åt sig av surkålens syra, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Choucroute.
Choucroute.

Ingredienser

  • 300 gFläskbog, varmrökt
  • 500 gfläsksida, färsk
  • 8 lagerblad, eller fler efter smak
  • 2 tskSalt
  • 10 svartpepparkorn, hela
  • 2 lVatten
  • 600 gPotatis, eller mer
  • 1 surkålshuvud, helt. Eller
  • 800 gsurkål, på burk
  • 500 gSalsicca, av god kvalitet, gärna smaksatt med fänkål
  • 1 knippebladpersilja
  • 1 knippetimjan

Till servering

  • senap, fransk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Choucroute – smakrik korvgryta

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 37 recept