Äkta småländsk ostkaka

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Äkta småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka – avsluta middagen på bästa sätt med ljummen ostkaka, vispad grädde och sylt.

Småländsk ostkaka – servera med grädde och sylt.

Ingredienser

5 lmjölk
1,5 dlVetemjöl
1 mskostlöpe
50 gSötmandel
4 Bittermandlar
2,5 dlKaffegrädde 12%
2 dlströsocker
3 ägg

Gör så här

1
Värm mjölken till 35°C och vispa i mjölet och tillsätt ostlöpen. Rör om igen så att vasslen separera och låt smeten stå ytterligare 30 min.
2
Ställ ett durkslag i en kastrull. Lägg senare en kökshandduk och häll upp ostmassan i durkslaget. Pressa och vrid ut så mycket vätska som det går med hjälp av duken. Låt ostmassan rinna av över natten i kylskåp.
3
Sätt ugnen på 175 grader.
4
Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint.
5
Häll ostmassan i en bunke och vispa ner kaffegrädde, socker, ägg och mandel. Grädda ostkakan i vattenbad i 1 1/2- 2 timmar.
6
Ta ut ur ugnen och låt kallna. Om det finns extra vätska så är det bara att hälla ut det i vasken. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Äggakaka med bacon

  2. (2)

    Stekt fläsk med persiljesås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Husmanskost

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad