Av Sofia Henriksson

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

Av Sofia Henriksson

(1)

Vad tycker du?

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök, lyxigare liten aptitretare får man leta efter. Det här funkar hela julhelgen, allt från glöggminglet till nyårsafton.
– En riktigt smakbomb som charmar de allra flesta, säger matkreatören Sofia Henriksson.

Toppa blinier med löjrom och smakrik västerbottenost.

Ingredienser

20 blinier, finns i frysdisken om ni inte vill göra egna
1 dlfärskost
1 dlvästerbottensost
1 dlsmetana
1 citron
1 krukadill
1 Äggula
30 glöjrom
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Mixa färskost, västerbottenost och smetana i en bunke med stavmixer. Tillsätt lite salt och citronsaft efter smak.
2
Värm blinierna i ugnen om du köpt färdiga eller stek dina egna. Spritsa ut ostkrämen på plättarna.
3
Rör samman löjrommen och äggulan (tro mig – blir magiskt gott). Toppa ostkrämen med rommen och så dill på toppen.
4
Avsluta med att riva lite citronzest över. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

  2. (36)

    Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

  3. (1)

    Pizza med chèvre och färska fikon

  4. (1)

    Glögg-spritz – festligt och bubbligt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Förrätter
    3. Jul

Förrätter

Visa alla
(1)

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

(1)

Rödbetsmarinerade ägg till charkbrickan

(1)

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

(1)

Toast skagen – klassiker som alltid gör succé