Så gör du Sofias ultimata tacobowl
Bjud på Sofia Henrikssons helt fantastiska taco bowl med ett komplett fyrverkeri av smaker.
Här finns både gudinnesallad, finrostad majs, kryddig chimichurri och krämig hummus. Allt serverat i mjuka tortillabröd.
Ingredienser
Rostade majs
- 165 gMajs, avrunnen
- 2 tskanchochili
Hummus
- 600 gvita bönor, stora
- 5 msktahini, ljus
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 tskspiskummin
- 1 citron
- 1 tskSalt
- 1 mskvatten, om det behövs
Chimichurri
- 1 krukakoriander
- 1 krukapersilja
- 1 citron
- 1 spansk chilipeppar
- 1 tskSalt
- 1 dlRapsolja, eller mer
- 1 vitlöksklyfta
Strips
- 600 gväxtbaserade fajita strips
Quinoa
- 2 dlquinoa, röd
- 1 buljongtärning, grönsak
Picklad gurka
- 1 gurka
- 1 mskVitvinsvinäger
- 1 mskströsocker
- 1 dlVatten
Green Goddess salad
- 2 Salladslökar
- 1 Schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 Citroner, pressade saften
- 50 gBladspenat
- 1 dlpersilja
- 1 dlcashewnötter, blötlagda
- 1 mskVitvinsvinäger
- Salt
Sallad
- 1 gurka
- 2 dlvitkål
Servera med
- 2 Lime
- 1 krukakoriander
- 2 dlrödkål, strimlad
- 200 gBladspenat
- tortillabröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept