Av Sofia Henriksson

Så gör du Sofias ultimata tacobowl

Av Sofia Henriksson

(1)

Vad tycker du?

Så gör du Sofias ultimata tacobowl

Bjud på Sofia Henrikssons helt fantastiska taco bowl med ett komplett fyrverkeri av smaker.

Här finns både gudinnesallad, finrostad majs, kryddig chimichurri och krämig hummus. Allt serverat i mjuka tortillabröd.

Ingredienser

Rostade majs

165 gMajs, avrunnen
2 tskanchochili

Hummus

600 gvita bönor, stora
5 msktahini, ljus
1 vitlöksklyfta
0,5 tskspiskummin
1 citron
1 tskSalt
1 mskvatten, om det behövs

Chimichurri

1 krukakoriander
1 krukapersilja
1 citron
1 spansk chilipeppar
1 tskSalt
1 dlRapsolja, eller mer
1 vitlöksklyfta

Strips

600 gväxtbaserade fajita strips

Quinoa

2 dlquinoa, röd
1 buljongtärning, grönsak

Picklad gurka

1 gurka
1 mskVitvinsvinäger
1 mskströsocker
1 dlVatten

Green Goddess salad

2 Salladslökar
1 Schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 Citroner, pressade saften
50 gBladspenat
1 dlpersilja
1 dlcashewnötter, blötlagda
1 mskVitvinsvinäger
Salt

Sallad

1 gurka
2 dlvitkål

Servera med

2 Lime
1 krukakoriander
2 dlrödkål, strimlad
200 gBladspenat
tortillabröd
Bjud på Sofia Henrikssons taco bowl.

Gör så här

1
Rosta majsen lätt i en panna tillsammans med anchochilin.
2
Koka quinoan i buljong och ställ åt sidan.
3
Hummus: Pressa citronen och vispa upp tillsammans med tahini tills du har en fluffig kräm. Mixa tillsammans med de vita bönorna, vitlök och salt. Tillsätt lite vatten om den blir för fast i konsistensen. Ställ åt sidan.
4
Chimichurri: Mixa under tiden alla ingredienserna till chimichurrin med stavmixer eller i en mixer. Häll i så mycket olja att du får en fin konsistens som du gillar. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
Blanda vitvinsvinäger, socker och vatten. Skiva gurkan på mandolin och låt den picklas i lagen.
6
Stek fajita stripsen i en stekpanna tills de blir krispiga och får fin färg.
7
Green Goddess sallad: Hacka gurka och vitkål fint. Mixa övriga ingredienser till green godess-dressingen. Häll över dressingen och rör om. Smaka av med salt.
8
Lägg bladspenaten i botten av en skål. Toppa med quinoa, klicka ut hummus, green goddess sallad, växtbaserade fajita strips, strimlad rödkål, majs och ringla över chimichurri. Toppa härligheten med lime och koriander.
9
Öppna ett paket tortilla och servera tillsammans med taco bowlen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Mexikansk mat
    3. Tacos

Mexikansk mat

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling

(1)

Laxtacos med mango