Frasig råraka med krämig ostfyllning
Lyxa till den frasiga rårakan med doftande, krämig ostfyllning och löjrom och räkor på toppen. Kocken Mattias Larsson visar hur du lyckas med den läckra rätten.
– Den här passar perfekt till något bubblande i glasen, säger Mattias.Ett alternativ till löjrom är stenbitsrom eller tångkaviar.
Ingredienser
Råraka
- 400 gPotatis
- 100 glagrad ost med smak av pärlande vin
- Salt
- Olja
- Smör
Löksallad
- 0,5 rödlök
- 3 färsklökar, kan ersättas med gul lök och salladslök
- 1,5 mskcitronjuice, pressad
- 2 mskgräslök, finstrimlad
- 60 gsmåbladig sallad
- Salt
Till servering
- 120 glöjrom
- 40 räkor, skalade
- 1,5 dlCrème fraiche
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept