Enchilada-pannkakor med kyckling
Testa enchiladapannkakor nästa gång du ska ha pannkakor till middag! Fyll pannkakorna med kyckling, mexikanska kryddor, paprika och lök och gratinera i ugnen med salsa och riven ost. Servera med guacamole, gräddfil och en fräsch grönsallad.
Ingredienser
- 8 pannkakor
- 600 gKycklingfilé
- 1 Lök
- 3 Paprikor, gärna olika färger
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tskpaprikapulver
- 2 tskspiskummin
- 1 tskkorianderfrön
- 2 tskChilipulver
- 1 tskfänkålsfrön, krossade
- 250 gRiven ost
- Salt och peppar
- guacamole
- gräddfil
- blandsallad
- jalapeños
Tomatsalsa
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 burkarkonserverade tomater
- 1 msksocker
- 1 mskrödvinsvinäger, eller balsamvinäger
- 2 plommontomater
- 1 knippefärsk koriander
- Olivolja
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.