Enchilada-pannkakor med kyckling
Testa enchiladapannkakor nästa gång du ska ha pannkakor till middag! Fyll pannkakorna med kyckling, mexikanska kryddor, paprika och lök och gratinera i ugnen med salsa och riven ost. Servera med guacamole, gräddfil och en fräsch grönsallad.
Ingredienser
8 pannkakor
600 gKycklingfilé
1 Lök
3 Paprikor, gärna olika färger
2 vitlöksklyftor
2 tskpaprikapulver
2 tskspiskummin
1 tskkorianderfrön
2 tskChilipulver
1 tskfänkålsfrön, krossade
250 gRiven ost
Salt och peppar
guacamole
gräddfil
blandsallad
jalapeños
Tomatsalsa
1 Lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burkarkonserverade tomater
1 msksocker
1 mskrödvinsvinäger, eller balsamvinäger
2 plommontomater
1 knippefärsk koriander
Olivolja
Salt
Gör så här
1
Salsa: Finhacka lök, chili och vitlök och fräs försiktigt på medelvärme i en tjockbottnad gryta. Tillsätt konserverade tomater, socker och vinäger. Låt såsen puttra i ca. 15 minuter. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar och rör ner tomaterna, hackad färsk koriander och smaka av med salt. Ställ salsan åt sidan så länge.
2
Skär kyckling, lök, vitlök och paprika i tunna strimlor. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek strimlorna i en het panna. Stek grönsakerna mjuka och gyllene i olivolja. Blanda ihop kyckling, grönsaker och kryddor.
3
Bred ut blandningen på pannkakorna. Toppa med lite salsa och riven ost. Rulla ihop pannkakorna väl så att fyllningen hålls på plats.
4
Lägg de fyllda pannkakorna i en ugnssäker form, toppa med resten av salsan och riven ost.
5
Grädda i ugnen i 220 grader i 10-15 minuter tills osten är gyllene och pannkakorna blivit spröda i kanterna.