Grillat bröd med skordalia

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Grillat bröd med skordalia

Grillat bröd är ett enkelt och gott tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Här får brödet smak av färsk rosmarin, som passar perfekt tillsammans med den krämiga skordalian på potatis, vitlök och citron.

Grillat bröd med skordalia
Grillat bröd med skordalia

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 1 tskSalt
  • 0,5 mskfärsk rosmarin, finhackad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dlnaturell yoghurt

Skordalia

  • 400 gPotatis, gärna mjölig 
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,75 dlolivolja
  • kokhett vatten , några msk
  • 1 mskcitronsaft
  • Salt och peppar

Garnering

  • hackad persilja
  • oliver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillat bröd med skordalia

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.