Grillat bröd med skordalia

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Grillat bröd med skordalia

Grillat bröd är ett enkelt och gott tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Här får brödet smak av färsk rosmarin, som passar perfekt tillsammans med den krämiga skordalian på potatis, vitlök och citron.

Grillat bröd med skordalia

Ingredienser

3 dlvetemjöl
1 tskBakpulver
1 tskSalt
0,5 mskfärsk rosmarin, finhackad
2 mskolivolja
0,5 dlnaturell yoghurt

Skordalia

400 gPotatis, gärna mjölig 
3 vitlöksklyftor
0,75 dlolivolja
kokhett vatten , några msk
1 mskcitronsaft
Salt och peppar

Garnering

hackad persilja
oliver

Gör så här

1
Blanda vetemjölet med bakpulver, salt och finhackad rosmarin. Blanda ner olivoljan och yoghurten och knåda till en deg. Forma degen till 4 större eller 6 mindre bollar och kavla ut dem till tunna kakor, stek eller grilla i en het panna några minuter på varje sida.
2
Skala potatisen, skär den i kvartar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet, men spara ca 1,5 dl i en kopp. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen och mosa den med hjälp av en potatisstöt.
3
Blanda ner vitlöken och vänd ner olivoljan under omrörning, förslagsvis med en ballongvisp. Späd sedan med kokvattnet tills du får önskad konsistens samtidigt som du vispar slätt.
4
Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Dekorera med hackade oliver och persilja. Servera skordalian nygjord och ljummen/rumstempererad tillsammans med de grillade brödet.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Marinerade kycklingspett med zucchini

  2. (2)

    Marinerade kycklingspett med zucchini

  3. (1)

    Marinerad fläskkarré med kryddsmör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Bröd

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås