Asiatiska kycklingbullar
Den otroligt goda trion av chili, vitlök och ingefära slår aldrig fel. Servera de saftiga och asiatiskt inspirerade kycklingbullarna med nudlar och stekta grönsaker.
Ingredienser
- 800 gKycklingfärs
- 40 gbrödsmulor
- 1 ägg, stort
- 3 msksojasås
- 2 tsksesamolja
- 2 mskingefära, färskriven
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Salladslökar
- 2 msksesamfrön, gärna ljusa och mörka
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
- 3 mskHoisinsås
Till servering
- 250 gnudlar, kokta, gärna fullkorn
- 1 broccoli
- 4 Salladslökar
- 2 pak choi, eller mini bok choy
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskOstronsås
- färsk koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.