Asiatiska kycklingbullar
Den otroligt goda trion av chili, vitlök och ingefära slår aldrig fel. Servera de saftiga och asiatiskt inspirerade kycklingbullarna med nudlar och stekta grönsaker.
Ingredienser
Ingredienser
800 gKycklingfärs
40 gbrödsmulor
1 ägg, stort
3 msksojasås
2 tsksesamolja
2 mskingefära, färskriven
2 vitlöksklyftor
2 Salladslökar
2 msksesamfrön, gärna ljusa och mörka
salt och malen peppar
Olja, till stekning
3 mskHoisinsås
Till servering
250 gnudlar, kokta, gärna fullkorn
1 broccoli
4 Salladslökar
2 pak choi, eller mini bok choy
2 vitlöksklyftor
2 mskOstronsås
färsk koriander
Gör så här
1
Blanda kycklingfärs, brödsmulor, ägg, sojasås, sesamolja, ingefära, finhackad eller riven vitlök, finhackad salladslök och sesamfrön i en skål.
2
Krydda med en rejäl nypa salt och mald peppar och blanda ihop allt till en jämn färs.
3
Rulla färsen till valnötsstora bullar.
4
Hetta upp en stor stekpanna med lite olja, och stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och fint gyllene. Dra pannan åt sidan så länge.
5
Rensa och dela broccolin i små buketter (kom ihåg att använda stjälken, den går att skala och skära i skivor).
6
Rensa och skär salladslöken i grova bitar.
7
Rensa och dela pak choy eller bok choy i klyftor.
8
Finhacka eller skär vitlöken i tunna skivor.
9
Hetta upp olja i en stor stekpanna. Tillsätt broccolin och stek den på hög värme under omrörning i ca. två minuter
10
Tillsätt salladslök, bok choy och vitlök. Fortsätt steka under omrörning i ca. en minut.
11
Dra kastrullen åt sidan, tillsätt ostronsåsen och eventuellt en liten skvätt vatten och blanda ihop.
12
Värm upp bullarna precis innan servering. Tillsätt hoisinsåsen och skaka runt bullarna så att alla får en hinna sås på sig.
13
Servera kycklingbullarna med kokta nudlar och de stekta grönsakerna. Strö slutligen över hackad koriander och sesamfrön om så önskas.