Asiatiska kycklingbullar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Asiatiska kycklingbullar

Den otroligt goda trion av chili, vitlök och ingefära slår aldrig fel. Servera de saftiga och asiatiskt inspirerade kycklingbullarna med nudlar och stekta grönsaker.

Kycklingköttbullar med ingefära och hoisinsås
Kycklingköttbullar med ingefära och hoisinsås

Ingredienser

  • 800 gKycklingfärs
  • 40 gbrödsmulor
  • 1 ägg, stort
  • 3 msksojasås
  • 2 tsksesamolja
  • 2 mskingefära, färskriven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Salladslökar
  • 2 msksesamfrön, gärna ljusa och mörka
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning
  • 3 mskHoisinsås

Till servering

  • 250 gnudlar, kokta, gärna fullkorn
  • 1 broccoli
  • 4 Salladslökar
  • 2 pak choi, eller mini bok choy
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskOstronsås
  • färsk koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Asiatiska kycklingbullar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.