Blåbärsmuffins med valnötter
Grova blåbärsmuffins med valnötter och spröda smulor är perfekta som frukostmuffins eller reseproviant. De är gjorda på havregryn och är därmed lite nyttigare än vanliga muffins. 1 portion i receptet ger 12 muffins.
Ingredienser
- 100 gsmör
- 2,25 dlfullkornsvetemjöl, finsiktat
- 2,5 dlsnabbhavregryn, krossade
- 1 dlPotatismjöl
- 2 tskBakpulver
- 1 tskVaniljsocker
- 1 nypasalt
- 2,5 dlmjölk, eller naturell yoghurt/crème fraîche
- 1 dlfarinsocker
- 1 ägg, stort
- 2 mskcitronsaft
- 2 dlvalnötter, hackade
- 3 dlBlåbär, frysta
- smör, för att ev smörja formarna
Strössel
- 50 gsmör
- 1 dlfullkornsvetemjöl, finsiktat
- 0,5 dlhavregryn, krossade
- 0,5 dlfarinsocker
- 1 tskKanel
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.