Blåbärsmuffins med valnötter

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blåbärsmuffins med valnötter

Grova blåbärsmuffins med valnötter och spröda smulor är perfekta som frukostmuffins eller reseproviant. De är gjorda på havregryn och är därmed lite nyttigare än vanliga muffins. 1 portion i receptet ger 12 muffins.

Grova blåbärsmuffins med valnötter
Grova blåbärsmuffins med valnötter

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2,25 dlfullkornsvetemjöl, finsiktat
  • 2,5 dlsnabbhavregryn, krossade
  • 1 dlPotatismjöl
  • 2 tskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 nypasalt
  • 2,5 dlmjölk, eller naturell yoghurt/crème fraîche
  • 1 dlfarinsocker
  • 1 ägg, stort
  • 2 mskcitronsaft
  • 2 dlvalnötter, hackade
  • 3 dlBlåbär, frysta
  • smör, för att ev smörja formarna

Strössel

  • 50 gsmör
  • 1 dlfullkornsvetemjöl, finsiktat
  • 0,5 dlhavregryn, krossade
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 tskKanel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blåbärsmuffins med valnötter

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen