Picklade ramslöksknoppar

Av Nina Kindbro

(2)

Vad tycker du?

Picklade ramslöksknoppar

Ramslöksknoppar inlagda i ättikslag måste väl vara höjden av lyx. Ramslök är en lökväxt men fröna bildar också nya plantor så det här gör man bara om man har riklig tillgång till de gröna växterna.

Picklade ramslöksknoppar är en riktig delikatess.
Picklade ramslöksknoppar är en riktig delikatess.

Ingredienser

3 dlVatten
2 dlströsocker
1 dlättika, 12 %
1 tskSalt
0,5 rödlök
50 goutslagna blomknoppar från ramslök
1 tsksenapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

1
Koka upp vatten ättika, socker och salt. Vispa tills sockret har löst sig, häll över i en skål och låt svalna.
2
Skiva rödlöken och ta bort långa skaft på ramslöksknopparna, lägg i en burk tillsammans med senapsfröna.
3
Häll över den avsvalnade lagen och låt stå i kylen minst två dagar före användning.
4
Servera som tillbehör eller använd som kapris, till exempel i en potatissallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Picklade ramslöksknoppar