Picklade ramslöksknoppar

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Picklade ramslöksknoppar

(2)

Ramslöksknoppar inlagda i ättikslag måste väl vara höjden av lyx. Ramslök är en lökväxt men fröna bildar också nya plantor så det här gör man bara om man har riklig tillgång till de gröna växterna.

Picklade ramslöksknoppar är en riktig delikatess.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
Vatten
2 dl
strösocker
1 dl
ättika, 12 %
1 tsk
Salt
0.5
rödlök
50 g
outslagna blomknoppar från ramslök
1 tsk
senapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

1
Koka upp vatten ättika, socker och salt. Vispa tills sockret har löst sig, häll över i en skål och låt svalna.
2
Skiva rödlöken och ta bort långa skaft på ramslöksknopparna, lägg i en burk tillsammans med senapsfröna.
3
Häll över den avsvalnade lagen och låt stå i kylen minst två dagar före användning.
4
Servera som tillbehör eller använd som kapris, till exempel i en potatissallad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ramslökspesto – enkelt och så gott

  2. Torkad ramslök – så torkar du dem i ugnen

  3. Ramslöksolja – så enkelt gör du den

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis