Gröna superbaguetter

Av Godare

Vad tycker du?

Gröna superbaguetter

(4)

Baka snyggt gröna baguetter med både spenat och zucchini i degen.

Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”

Härligt gröna bröd – baguetter med spenat och zucchini

Ingredienser

Ingredienser

70 g
Spenat, färsk eller fryst
3 dl
kallt vatten
12 g
Jäst
2 tsk
Salt
2 tsk
anisfrön, stötta
1 msk
Honung
2 msk
olivolja
5 dl
Zucchini, grovriven
9 dl
dinkelmjöl, siktat eller vetemjöl.

Gör så här

1
Lägg spenaten i vattnet i en mixerbunke (låt stå i några minuter om spenaten är fryst så den tinar lite). Mixa slätt med mixerstav. Tillsätt jäst och mixa så att den löses upp.
2
Häll spenatvattnet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en deg, den ska vara ganska kladdig, men ändå hanterbar (är den för lös så tillsätt ytterligare lite mjöl). Låt jäsa övertäckt i cirka 3 timmar eller tills den jäst upp till cirka dubbel storlek.
3
Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt i ugnen så att den blir het.
4
Ta ut degen på väl mjölad bänk, dela i 4 delar med en degskrapa. Forma och vrid till baguetter med väl mjölade händer. Lägg över på bakplåtspapper (två baguetter per papper). Pensla baguetterna lätt med vatten.
5
Ta ut plåten och skjutsa försiktigt över ett papper med baguetter på plåten. Grädda i cirka 15 minuter eller tills baguetterna har fin färg. Låt svalna på galler.
6
Grädda resten av baguetterna på samma sätt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

  2. Morotsfrallor med hemgjord hummus

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa