Vegetarisk gimbap

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Vegetarisk gimbap

Gimbap är koreanska risrullar med sjögräs runtom, precis som japanska sushirullar. ”Gim” betyder sjögräs och ”bap” betyder ris.

– Koreaner äter ofta gimbap som vi i Sverige äter mackor, det vill säga på språng, på picknick, på resande fot eller som en enkel lunch, säger Jennie Walldén.

Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Wok, ris och nudlar”.

Fyll sjögräsrullarna med ägg, gurka, kimchi och morötter.
Fyll sjögräsrullarna med ägg, gurka, kimchi och morötter.

Ingredienser

Ris

4 dlris, koreanskt eller japanskt
4,5 dlVatten
1 tskSalt
2 mskSesamolja

Fyllning

6 ägg
Salt och svartpeppar
2 lVatten
200 gBladspenat
1 vitlöksklyfta
2 tskSesamolja
2 mskSoja, koreansk eller japansk
0,5 gurka
1 morot
10 Noriark, sjögräsark till sushi
4 dlkimchi
2 mskSesamfrön
sesamolja, extra till pensling

Dippsås

1 dlmajonnäs, gärna kewpie
2 tskgochugaru

Utrustning

1 sushimatta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk gimbap