Rödbetor med yoghurt och getost
Rödbetor med yoghurt och getost. Ta en genväg och köp hem färdigkokta rödbetor eller koka klart betorna dagen innan. Bred ut krämig tjock yoghurt i botten av fatet. Tillsammans med getost, valnötter och en smaskig vinägrett balanserar det rätten. Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
rödbetor, medelstora förkokta
50 g
Valnötter
200 g
Chèvre
Dressing
0.5
citron, pressad saft
2 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Olivolja
1 tsk
Rosmarin färsk , finhackad
1 msk
Honung, flytande
Flingsalt
Peppar
2 dl
yoghurt, tjock
Gör så här
1
Skala och skär rödbetorna i skivor.
2
Rosta valnötterna i en stekpanna utan fett i några minuter tills de fått lite färg, rör då och då så att de inte bränns. Häll upp nötterna på ett fat och grovhacka dem när de svalnat.
3
Skiva getosten och dela i mindre bitar. Blanda samman citronsaft, vinäger, olja, finhackad rosmarin, honung, lite salt och peppar.
4
Vispa yoghurten slät och bred ut på ett fat. Lägg ut rödbetor i ett fint mönster och ringla dressingen över betorna. Avsluta med att toppa med getost och nötter, garnera gärna med lite finhackade färska örter, till exempel timjan. Ringla ut extra honung om du vill. Ät till en god sallad och gärna med bulgur eller ugnsbakad potatis.
5
VEGAN Uteslut yoghurt, getost och ersätt honung med agavesirap. Rosta istället några skivor surdegsbröd med olivolja och vitlök till betorna.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen